CASTRATIE

We castreren uw paard bij u thuis, bij voorkeur in het voorjaar op een droge wei. Het paard ondergaat een volledige narcose. De ingreep zelf duurt ongeveer een half uur. Achteraf wordt de wond opgengelaten. Het is belangrijk dat het paard voldoende beweging heeft. Ook kunt u de wond achteraf koelen.

Benodigdheden: een tafeltje, enkele schone handdoeken, 2 emmers lauw water, een lege emmer voor het afval, 2 lange touwen of longeerlijnen.

 

WOND HECHTEN

Heeft uw paard een wond opgelopen is het belangrijk dat die, liefst binnen de 6 uur, gehecht wordt. In principe proberen we elke wond te hechten, tenzij er niet genoeg weefsel is (te veel spanning) of de wond erg geïnfecteerd is. Vervolgens leggen we een verband aan bij beenwondes. Absolute rust is strikt noodzakelijk.

Het is soms teleurstellend hoe lang het duurt voor een paard met een wond weer aan het werk kan. Toch is het belangrijk het paard niet te laten bewegen. Heel vaak gaan gehechte wondes (gedeeltelijk) weer open. Dit kan komen door te veel beweging, infectie of grote spanning op de wond. Toch is iedere dag dat de gehechte wond dicht blijft een stap in de goede richting.

Oude, niet hechtbare wondes kunnen behandeld worden met de juiste verbanden om zo sneller te helen.

 

HUIDTUMOREN

Bij het paard zien we regelmatig een "equin sarcoïd". Dit kan eruit zien als een wrat, een wondje of een soort knikker in/onder de huid. Deze tumoren halen we liefst zo snel mogelijk weg omdat ze altijd gaan groeien. Als ze op een erg vervelende plaats zitten, bvb dicht bij het oog, moeten we u soms doorverwijzen om het tumortje op een andere wijze te laten behandelen (bvb bevriezen)

 

Inschrijven nieuwsbrief

Welke nieuwsbrief wilt u ontvangen?
Aanmelden

Walcheren
Oude Domburgseweg 33a
4356 CB  Oostkapelle
T 0118 - 633 803

Noord- en Zuid-Beveland
Karmijnstraat 19
4421 LC  Kapelle
T 0113 - 342 486

Schouwen-Duiveland
Grevelingenstraat 17
4301 XZ  Zierikzee
T 0111 - 412 180

Aanmelden nieuwsbrief

Uw aanmelding is succesvol.

U ontvangt voortaan de door uw geselecteerde nieuwsbrieven.

×

Aanmelden nieuwsbrief

Uw aanmelding is succesvol.

U was al bekend in het systeem: uw gewijzigde voorkeuren zijn opgeslagen.

×

Aanmelden nieuwsbrief

Uw aanmelding is helaas niet gelukt.

Controleer uw e-mail adres en vink tenminste één nieuwsbrief aan en probeer het opnieuw.

×