Melkveehouderij

Naast het dagelijks behandelen van zieke dieren vormen regelmatige bedrijfsbezoeken een belangrijk onderdeel van ons werk in de melkveehouderij. Tijdens de bedrijfsbezoeken komen de volgende zaken aan de orde:

Alle pasgekalfde koeien worden gechecked. Er wordt gecontroleerd of ze vlot gekalfd zijn, of er baarmoederproblemen zijn, slepende melkziekte en de zuurtegraad worden in de urine gemeten. Vruchtbaarheidsbegeleiding is een vast onderdeel. Drachtcontroles en controles van dieren die niet tochtig of drachtig willen worden.

Zieke dieren onderzoeken en behandelen, kalveren onthoornen. vaccinaties, periodiek bedrijfsbezoek voor O.C.M. (Organisatie Certificering Melkveebedrijven).

Bovendien wordt aan de hand van de melkcontrole gegevens de gezondheid van de koeien en het jongvee besproken. Ook is er tijdens het bedrijfsbezoek plaats voor adviezen aangaande diergezondheidsprogramma’s, huisvesting, voedinggerelateerde problemen etc.

Jaarlijks wordt op alle rundveebedrijven het bedrijfsbehandelplan en bedrjfsgezondheidsplan geevalueerd en opgesteld door een van de geborgde rundveedierenartsen. Samen met de veehouders wordt gewerkt aan een plan om ziekten te voorkomen en zodoende medicijngebruik te reduceren.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Welke nieuwsbrief wilt u ontvangen?
Aanmelden

Walcheren
Oude Domburgseweg 33a
4356 CB  Oostkapelle
T 0118 - 633 803

Noord- en Zuid-Beveland
Karmijnstraat 19
4421 LC  Kapelle
T 0113 - 342 486

Schouwen-Duiveland
Grevelingenstraat 17
4301 XZ  Zierikzee
T 0111 - 412 180

Aanmelden nieuwsbrief

Uw aanmelding is succesvol.

U ontvangt voortaan de door uw geselecteerde nieuwsbrieven.

×

Aanmelden nieuwsbrief

Uw aanmelding is succesvol.

U was al bekend in het systeem: uw gewijzigde voorkeuren zijn opgeslagen.

×

Aanmelden nieuwsbrief

Uw aanmelding is helaas niet gelukt.

Controleer uw e-mail adres en vink tenminste één nieuwsbrief aan en probeer het opnieuw.

×