Afscheid nemen van je paard

Er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je paard, meestal omdat de levenskwaliteit zo slecht is geworden dat je dier gaat lijden.
Het laten inslapen en de beslissing hiertoe nemen is een zeer emotioneel gebeuren, waarvan wij vinden dat het met de grootst mogelijke zorg moet gebeuren. Daarom zullen wij de hele procedure uitgebreid met u doorspreken zodat u voor zo min mogelijk verrassingen komt te staan en u goed weet wanneer en hoe alles verloopt.
Wij kunnen bij u aan huis komen om uw paard in te laten slapen. Het is natuurlijk ook mogelijk uw paard op te laten halen, of om uw paard op een andere locatie dan thuis te laten inslapen, bv op een kliniek of bij een paardencrematorium.
Het is verboden uw paard thuis te begraven, dit houd in dat uw paard opgehaald moet worden na het overlijden. Dit ophalen verzorgt de Rendac, maar het is ook mogelijk het paard te laten cremeren, in dat geval haalt het crematorium het paard op.
Zoals u begrijpt zijn er veel mogelijkheden, daarom bespreken we dit het liefst met u zelf. Dus als u een afspraak wilt maken, vragen heeft, of twijfelt of het al zo ver is, neemt u gerust contact met ons op zodat we dit persoonlijk met u kunnen bespreken.