Tandheelkunde

Gebitsproblemen bij het paard kunnen heel veel klachten geven, zowel lichamelijk als rijtechnisch. Daarom is het verstandig om regelmatig het gebit van uw paard te laten controleren en indien nodig te laten behandelen. Het advies is om jonge en oude paarden zelfs twee keer per jaar te laten controleren, hiermee kunnen heel veel problemen voorkomen worden.

Het is heel belangrijk om de gebitsbehandeling door een bekwame gebitsverzorger te laten uitvoeren. Onze dierenartsen Marije van Belzen, Dingena de Wijs en Manon de Heer beschikken over de juiste kennis, kunde en materialen om het gebit van uw paard correct te onderzoeken en te behandelen.

Bij een gebitsbehandeling is ons doel om te voorkomen dat scherpe randen en punten, problemen gaan geven aan de slijmvliezen in de mond. Daarnaast is het belangrijk dat de kiezen en snijtanden zo gelijk mogelijk kunnen afslijten gedurende het leven van het paard. Hierom is het soms nodig dat er hoogte verschillen bijgewerkt worden, zodat de kauwbeweging van het paard optimaal kan plaatsvinden.

Om de gebitsbehandeling goed te kunnen uitvoeren, geven wij u paard een lichte sedatie. Het paard blijft nog wel staan, maar laat de behandeling rustig toe zodat wij uw paard correct kunnen onderzoeken en behandelen.