PPID bij paarden

PPID is de correcte naam voor de ziekte van Cushing bij paarden. De afkorting staat voor Pituary Pars Intermedia Dysfunction. Bij deze aandoening is een deel van de hypofyse ontregeld en hierdoor wordt de hormoonhuishouding van het paard ontregeld. Dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals hoefbevangenheid.
Vroegtijdige diagnose van PPID helpt om ziekteverschijnselen, zoals hoefbevangenheid en slecht verharen of een verminderde weerstand te voorkomen. De juiste behandeling, voeding en medicatie zorgt ervoor dat je paard weer fit en vrolijk kan leven.
De diagnose kan onder meer gesteld worden met behulp van bloedonderzoek. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid ACTH in het bloed, een hormoon wat verhoogd bij paarden met PPID.

In de periode van 1 september t/m 31 oktober 2020 is er wederom een korting op
dit bloedonderzoek.

Wilt u graag dit bloedonderzoek uit laten voeren, of verdenkt u uw paard van PPID, neem dan contact met ons op.

Op de volgende pagina vind u meer informatie en een duidelijke film over de ziekte PPID.
https://horse-care.nl/gezondheid/ppid/